Helgetur til Loppa øy

Fellestur

Fra dato
28. juni 2019 kl. 16:30
Til dato
30. juni 2019 kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Helgetur
Arrangører
Alta og Omegn Turlag, Barnas Turlag Alta , Hammerfest og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag
Turområde
Finnmarkskysten (se kart)
Dette arrangementet er over!

Sett av helga 28.-30. juni og bli med til fantastiske Loppa øy! Vi legger opp til lette turer som passer både for store og små i et nydelig terreng. Overnatting i telt på Loppa-sanden eller på Lopphavet Gjestehus.

Deltakere fra Alta tar LoppaXpressen (hurtigbåten) fra Øksfjord fredag 28.juni kl 19.10, eventuelt er det også mulig å ta båten torsdag kl 16 om man heller ønsker det (båtturen tar 2 timer). Fra Hammerfest går båten kl 16.40 og bruker 4,5 timer. Vi ankommer Loppa øy kl 21.10 og går Kjærlighetsstien til Loppa-sanden (ca 2 km). Første stopp er Gjestehuset, andre stopp er Loppa-sanden hvor vi finner en leirplass for de som ønsker å overnatte i telt. Alternativt kan de som har med vogn eller sykkel ta veien til Gjestehuset/sanden (ca 2 km). 

Lørdag pakker vi dagstursekk/bæremeis/bæresele og utforsker øya sammen med vår lokale guide Turid Berge Grønbech. Dette inkulderer tur til fuglefjell, og muligens vandring på det gamle handelsstedet dersom tiden strekker til. Fuglefjellet ligger på vestsiden av øya, er ca 170 moh og terrenget dit er lettgått, med kun en stigning. Her går store og små i det tempoet de ønsker, og så langt de ønsker. Vi satser på fint vær - og lang lunsjpause. På ettermiddagen blir det felles grilling, og bålkos utover kvelden.

Søndag er det mulig å ta en eller to perleturer som finnes på Loppa øy (Rektinden 289 moh og Fjellavløysingen 108 moh), eventuelt leke på Loppa-sanden, bade eller prøve fiskelykken. Området er barnevennlig, og bare fantasien setter grenser for hva de minste kan utforske på denne øya. Det er også flott terreng for eksempelvis løpetur. Båten går tilbake kl 14.40.

 

 

Helgetur til Loppa øy

Sett av helga 28.-30. juni og bli med til fantastiske Loppa øy! Vi legger opp til lette turer som passer både for store og små i et nydelig terreng. Overnatting i telt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Katrine F. Simonsen
  • Hege Føsund Christiansen