Nordlystur til Halddetoppen

Fellestur

Fra dato
12. oktober 2019 kl. 10:30
Til dato
13. oktober 2019 kl. 15:00
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Alta og Omegn Turlag, Hammerfest og Omegn Turlag , Nordkapp og Omegn Turlag
Turområde
Finnmarkskysten (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til overnattingstur til hytten på Halddetoppen, 907 moh! 

Vi samkjører i biler fra Alta sentrum til Kåfjord, hvor vi parkerer bilene på egnet sted i nærheten av grusveien som leder oppover mot Halddetoppen. Selv om det er 907 høydemeter til toppen, er terrenget lettgått på grus/traktorvei. Vi regner med å bruke i underkant av 4 timer opp til toppen, inkludert lunsjpause underveis. Vi krysser elven på omkring 550 moh, og vi vil da ta med oss det vannet som vi vil bruke på hytten. Det er per tid ikke andre muligheter for å fylle vann lengre opp.

Vel fremme ved hytten vil vi innlosjere oss og få god fyr i peisen. Deretter vil vi sammen lage en deilig fellesmiddag med dessert. Turlederne har i forkant av turen handlet inn til en felles middag og kaffe/te. Husk å ha med to tomme 1.5 liter flasker og ellers ha litt ledig plass i sekken på vei opp, ettersom vi vil fordele de innkjøpte matvarene til middag/dessert på deltakerne, i tillegg til at vi må fylle opp vann til felles bruk på 550 moh. Om kvelden vil vi kunne fyre opp et bål på utsiden og varme oss ved dette imens vi (forhåpentligvis) ser nordlyset på himmelen. Det er også mulig å sitte inne rundt peisen, spille kort mm.

Søndag rydder/vasker vi oss ut av hytten, og går tilbake til bilene. Vi regner med å bruke noe kortere tid ned enn opp, og at vi går avgårde senest i 11-tiden og at vi er ved bilene rundt kl. 14.00. 

Husk: sekk med litt ekstra plass til matvarer, 2*1.5 liter flaske for å fylle vann på 550 moh til fellesbruk på hytten, vannflakser til eget bruk, sovepose, skift, varm genser/jakke til bruk ved pauser/kveldstid, mat til måltider (foruten middag/dessert lørdag).

Idet det er begrenset antall deltakere på denne turen vil medlemmer av DNT/ Alta og Omegn Turlag prioriteres. 

Påmeldingsavgiften dekker overnatting på hytten og middag/dessert lørdagen og kaffe/te på hytten. 

Nordlystur til Halddetoppen

Velkommen til overnattingstur til hytten på Halddetoppen, 907 moh!  Vi samkjører i biler fra Alta sentrum til Kåfjord, hvor vi parkerer bilene på egnet sted i nærheten av grusveien som ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Hege Føsund Christiansen