Overnattingstur til Jotka fjellstue

5. september kl. 12:45
6. september kl. 14:00

Velkommen til overnattingstur med Barnas Turlag Alta til Jotka fjellstue!

Vi møtes i enden av Stillaveien ved bommen ved Tutteberget lørdag 5. september kl. 12.45. Turlederne har røde vester på, og er godt synlige.

Fjellstuen vil ca kl. 12.45 møte oss med båt for å frakte bagasjen vår inn til Jotka. Barn/voksne som ikke ønsker å gå turen til fjellstuen kan også sitte på i båten.

Turen inn til fjellstuen er ca. 4 kilometer lang, og for det meste i lettgått terreng på traktorvei. Det kan være lurt å ha med bæresele/meis til de minste barna om de skulle bli slitne underveis. Det anbefales gode sko, vindtette, eventuelt regntette klær, niste og varm drikke på termos. Det er mulig å sykle inn på terrengsykkel. Vi starer å gå kl. 13.00, og vil forsøke å gå samlet inn til hytten, med nistepause underveis og bærplukking ☺ Turlederne har barn i alderen 2-5 år, så vi regner med å bruke 2-3 timer på turen. Til sammenligning bruker en voksen ca. 1 time på turen.

Det er også mulig å gå inn til fjellstuen i eget tempo, eller tidligere eller seinere på dagen.

Overnatting skjer på Jotka fjellstue eller i eget medbrakt telt utenfor hytten. For overnatting på fjellstuen - kontakt Jotka fjellstue direkte i forkant av turen for reservasjon: http://jotka.no/ Oppgi at du skal på Barnas Turlag sitt overnattingsarrangement ved reservasjon. Pris for overnatting på fjellstue m/medbrakt sovepose/lakenpose er kr 280 for voksne, kr 140 for barn, og gratis for barn under 4 år. Pris for å sove ved fjellstuen i eget medbrakt telt er kr 100 per telt.

Det er mulig å nyte fjellstuens deilige frokost søndag morgen, denne må dere eventuelt reservere av fjellstuen seinest lørdagen og den betales direkte til fjellstuen. Pris for frokost er kr 150 for voksne, kr 75 for barn under 12 år, og gratis for barn under 4 år.

NB - Betaling til Jotka fjellstue skjer med eksakte kontanter eller vipps.

Vel fremme ved fjellstuen vil vi innlosjere oss på fjellstuen og/eller sette opp telt. Utover ettermiddagen/kvelden vil det være mulighet for å samles rundt bålet ved gapahuken, varme medbrakt mat og bli bedre kjent. Ved gapahuken vil turlaget sette frem kaffe/te/kakao/saft og litt snacks. Ellers er det flotte omgivelser for frilek og utforsking, vi kan plukke mer bær, padle kano, og fiske fra land, kano eller i båt – som vi får låne av fjellstuen! Husk fiskestang, og gjerne vest til barn under skolealder, da fjellstuen kun har en vest til de minste. Husk også hodelykt, idet det er helt MØRKT om kvelden ved fjellstuen!

Dette arrangementet krever påmelding, slik at vi vet hvem/hvor mange som er med oss på tur. Husk derfor å melde dere på ved å klikke på "Meld-deg-på!" på denne siden :)

På søndagen - på den nasjonale Kom deg ut-dagen - er det Åpen dag på Jotka fjellstue fra kl. 11.00 til kl. 14.00.

Det blir varierte familieaktiviteter, bl.a:
* Natursti med premier til barna - start v/fjellstuen (ta gjerne m/penn)
* Kanopadling - selvbetjening av kano/vester v/vannet
* Fiske - husk fiskestang!
* Bærplukk - ta gjerne med en liten bærbøtte
* Spill - ringspill og kubb
* Utforsking og lek i området
* Kanskje er det valper å kose på?
* Fra kl. 11.30 kan du nyte Lisas nydelige bidos m/dessert – så langt den rekker. Bidos m/dessert er gratis for medlemmer av DNT/turlaget/Barnas turlag, og koster kr 200 for voksne og kr 100 for barn u/12 år.
* Kjøpe kaffe, vafler og lignende hos fjellstuen
* Bålkos ved gapahuken, hvor barnas turlag byr på gratis bålkaffe/te/kakao/saft
*Skriv både barn og voksne i boken som er utenfor fjellstuen søndagen og delta i trekning av en flott premie

Fjellstuen vil så frakte bagasje og de som ikke ønsker å gå tilbake til parkeringen igjen fra kl. 13.00.

Medlemskap: Det er lekende lett å bli medlem av Barnas Turlag Alta for en pris av kr 135 per barn, og gjøres ved å følge denne linken: https://www.dnt.no/innmelding/registrering/ Ved medlemskap støtter du vårt arbeid i å arrangere lignende tilstelninger og turer for hele familien, kjøre skisporet til Reinbukkelv, merke stier mm.

Turleder:

• Hege Føsund Christiansen