Meld deg på overnattingstur til Jotka fjellstue, #nattinaturen

5. september kl. 12:45
6. september kl. 14:00

Velkommen til overnattingstur med Barnas Turlag Alta til Jotka fjellstue! Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne til å melde seg på!

Vi møtes i enden av Stillaveien ved bommen ved Tutteberget lørdag 5. september kl. 12.45. Turlederne har røde vester på, og er godt synlige.Fjellstuen vil ca kl. 12.45 møte oss med båt for å frakte bagasjen vår inn til Jotka. Barn/voksne som ikke ønsker å gå turen til fjellstuen kan også sitte på i båten.

Turen inn til fjellstuen er ca. 4 kilometer lang, og for det meste i lettgått terreng på traktorvei. Det kan være lurt å ha med bæresele/meis til de minste barna om de skulle bli slitne underveis. Det anbefales gode sko, vindtette, eventuelt regntette klær, niste og varm drikke på termos. Det er mulig å sykle inn på terrengsykkel.

Vi starer å gå kl. 13.00, og vil forsøke å gå samlet inn til hytten, med nistepause underveis og bærplukking ☺ Turlederne har barn i alderen 3-5 år, så vi regner med å bruke 2-3 timer på turen. Til sammenligning bruker en voksen i overkant av 1 time på turen.

Vel fremme ved fjellstuen vil vi innlosjere oss på fjellstuen og/eller sette opp telt.

Dere som sover i telt kan delta på #nattinaturen, se her: https://friluftslivetsuke.no/bli-med-pa-nattinaturen-5-september/

Utover ettermiddagen/kvelden vil det være mulighet for å samles rundt bålet ved gapahuken, varme medbrakt mat og bli bedre kjent. Vi har med noen utespill, det er flotte områder for lek og utforskning, vil vil kunne bygge en gapahuk, plukke bær, padle kano, og/eller fiske fra land, kano eller i båt – som vi får låne av fjellstuen. Husk fiskestang! Ta også med hodelykt/lykt, da det er helt MØRKT om kvelden ved fjellstuen!

Søndagen vil det være mulig å få fraktet folk og ting tilbake med båt igjen, denne begynner å gå ca. kl. 13:00 og går til de siste som vil ta båt tilbake er fraktet over.

Overnatting skjer på Jotka fjellstue eller i eget medbrakt telt utenfor hytten. For overnatting på fjellstuen - kontakt Jotka fjellstue direkte i forkant av turen for reservasjon: http://jotka.no/ Oppgi at du skal på Barnas Turlag sitt overnattingsarrangement ved reservasjon. Pris for overnatting på fjellstue m/medbrakt sovepose/lakenpose er kr 280 for voksne, kr 140 for barn, og gratis for barn under 4 år. Pris for å sove ved fjellstuen i eget medbrakt telt er kr 100 per telt.

Det er mulig å nyte fjellstuens deilige frokost søndag morgen, denne må dere reservere av fjellstuen seinest lørdagen og den betales direkte til fjellstuen. Pris for frokost er kr 150 for voksne, kr 75 for barn under 12 år, og gratis for barn under 4 år. NB - Betaling til Jotka fjellstue skjer med eksakte kontanter eller vipps.

Smitteverntiltak på turer med DNT

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer på  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Deltakelse på turen forutsetter at dere er friske, det er ikke tillatt å delta på turen dersom du er forkjølet/syk/har symptomer på luftveisinfeksjon eller er i karantene.

Alle deltakere som ikke er i samme husstand må holde minst en meter avstand til hverandre.

Husk god håndhygiene, vask hendene godt og ta gjerne med personlig antibac.

Det vil ikke være anledning til å delta på turen uten påmelding i forkant mtp. smittesporing og plassbegrensning.

Medlemstilbud!

I forbindelse med Kom-deg-ut-dagen vil alle som melder seg inn via internett i perioden fra og med lørdag 5. september til og med fredag 11. september få resten av år 2020 og hele år 2021 på kjøpet! Alle medlemmer og nye innmeldere få gratis Bidos på Jotka fjellstue søndagen 6. september 2020! Videre vil alle barn u/12 år som melder seg inn i Barnas turlag Alta/ Alta og Omegn turlag vil i tillegg få en Turbo-turkopp, (send e-post til hege.christiansen@gmail.com om innmelding av ditt barn om dere ønsker kopp!) Innmelding gjøres ved å følge denne linken: https://www.dnt.no/innmelding/registrering/ Ved medlemskap støtter du vårt arbeid i å arrangere lignende tilstelninger og turer for hele familien, kjøre skisporet til Reinbukkelv, merke stier mm.

Kom-deg-ut-dagen

På søndagen - på den nasjonale Kom deg ut-dagen - er det Åpen dag på Jotka fjellstue fra kl. 11.00 til kl. 14.00 med varierte familieaktiviteter. De som er påmeldt overnattingstur er automatisk påmeldt Kom-deg-ut-dagen også. Se nærmere her om aktivitetene 6. september: https://alta.dnt.no/aktiviteter/109728/869974/

Støtte: aktiviteten er arrangert med støtte fra miljødirektoratet.

Turleder:

• Hege Føsund Christiansen