Meld deg på aktivitetsdag på Jotka fjellstue

6. september 2020 kl. 11:00 - 14:00
Fellestur, Fottur, Familietur, Fiske, Natursti, Kano, Bålkos, Barnefamilier, Bidos

Søndag 6. september, på den nasjonale Kom-deg-ut-dagen, arrangeres det ulike familieaktiviteter på Jotka fjellstue fra kl. 11.00-14.00 for både medlemmer og ikke-medlemmer, herunder;

* Natursti med premier til barna - start ved DNT-bord mellom fjellstuen og redskapsboden - (ta med egen penn)
* Kanopadling - selvbetjening av kano/vester v/vannet
* Fiske - husk fiskestang!
* Bærplukk - ta gjerne med en liten bærbøtte
* Spill - ringspill og kubb
* Utforsking og lek i området
* Kose på valpene
* Bidos: nyt Lisas nydelige bidos så langt den rekker. Det vil være mulig å booke bidos til hhv. kl. 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, eller 13:30 ved å skrive deg på liste ved bidos-bordet utenfor fjellstuen, eller drop-in. Bidos m/dessert er gratis for medlemmer av DNT/turlaget/Barnas turlag (og de som melder seg inn), og koster for ikke-medlemmer kr 200 for voksne og kr 100 for barn u/12 år. På Jotka bookes og registreres/betales bidos ved DNT sitt bord utenfor fjellstuen.
* Kjøpe kaffe, vafler og lignende hos fjellstuen
* Bålkos ved gapahuken, hvor barnas turlag byr på gratis bålkaffe + utdeling av premie etter natursti

* Hilse på barnas turlag sin maskot Turbo ca 11.30-12.30
* Registrer både barn og voksne ved DNT sitt bord utenfor fjellstuen når dere kommer og delta i trekning av en flott premie!

DNT vil ha 3 bord utenfor fjellstuen for hhv. 1) info og registrering m/mulighet for hjelp til innmelding om ønskelig (i området ved fjellstuen), 2) booking og salg av Bidos (ved inngangen til fjellstuen) og 3) info og start natursti (mellom fjellstuen og redskapsboden).

De som ikke kan veien inn til fjellstuen, eller som ønsker selskap på turen, kan møte ved parkeringen ved Tutteberget (ved siste bom på Stillaveien) kl. 10.00, og dere kan da gå sammen med en kjentmann. Turen inn til fjellstuen er ca. 4 kilometer, og for det meste i lettgått terreng på traktorvei. Det kan være lurt å ha med bæresele/meis til de minste barna om de skulle bli slitne underveis. Det anbefales gode sko, vindtette, eventuelt regntette klær og niste. Det er også mulig å sykle inn på terrengsykkel. En voksen person bruker ca. 1 time på turen, men med mindre barn som går selv kan man regne med omkring 2(-3) timer.

Fjellstuen vil møte oss med båt mellom 09.45-10.00 for å frakte eventuell bagasje inn til Jotka. Det vil også være mulig å sitte på med båten for de barna/voksne som synes det blir langt å gå.

Fjellstuen vil også frakte ting, og barn/voksne som synes det er lang vei å gå tilbake til parkeringen igjen fra fjellstuen ca. kl. 13.00.

Smitteverntiltak på turer med DNT

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer på  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Deltakelse på turen forutsetter at dere er friske, det er ikke tillatt å delta på turen dersom du er forkjølet/syk/har symptomer på luftveisinfeksjon eller er i karantene.

Alle deltakere som ikke er i samme husstand må holde minst en meter avstand til hverandre.

Husk god håndhygiene, vask hendene godt og ta gjerne med personlig antibac.

Påmelding kreves i forkant mtp. smittesporing og plassbegrensning. NB! Det er også nødvendig å registrere sin ankomst ved DNT sitt bord utenfor fjellstuen mtp. smittesporing.

Medlemstilbud!

I forbindelse med Kom-deg-ut-dagen vil alle som melder seg inn via internett i perioden fra og med lørdag 5. september til og med fredag 11. september få resten av år 2020 og hele år 2021 på kjøpet! Alle medlemmer og nye innmeldere få gratis Bidos på Jotka fjellstue søndagen 6. september 2020! Videre vil alle barn u/12 år som melder seg inn i Barnas turlag Alta/ Alta og Omegn turlag vil i tillegg få en Turbo-turkopp, (send e-post til hege.christiansen@gmail.com om innmelding av ditt barn om dere ønsker kopp!) Innmelding gjøres ved å følge denne linken: https://www.dnt.no/innmelding/registrering/ Ved medlemskap støtter du vårt arbeid i å arrangere lignende tilstelninger og turer for hele familien, kjøre skisporet til Reinbukkelv, merke stier mm.

Støtte: dette arrangementet er støttet med midler fra miljødirektoratet.

Turledere:

• Jørg Winter