Kom-deg-ut-dagen på Jotka fjellstue

Fellestur

Dato
5. september kl. 11:00 - 13:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Utforskning, Valpekos, Bærplukk, Familieaktivitet, Bidos, Jotka, Kano, Natursti, Bål
Arrangører
Barnas Turlag Alta, Alta og Omegn Turlag
Turområde
Finnmarksvidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Søndag 5 september, på den nasjonale Kom-deg-ut-dagen, arrangeres det ulike familieaktiviteter på Jotka fjellstue fra kl. 11.00-13.30. Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne.  

Turleder vil gå fra Tutteberget kl 10.00. Se etter Vigdis i rød DNT-vest og slå følge om dere vil :) Tutteberget er ved siste bom på Stillaveien. Turen inn til fjellstuen er ca. 4 kilometer, og for det meste i lettgått terreng på traktorvei. Den begynner med en forsering av elv over store steiner. Det er også mulig å sykle inn på terrengsykkel. Det kan være lurt å ha med bæresele/meis til de minste barna om de skulle bli slitne underveis. Det anbefales gode sko, vindtette, eventuelt regntette klær og niste. En voksen person bruker ca. 1 time på turen, men med mindre barn som går selv kan man regne med omkring 2(-3) timer.

Fjellstuen vil møte ved bryggen ved parkeringen ca. kl. 10.00 for å frakte eventuell bagasje inn til Jotka. Det vil også være mulig å sitte på med båten for de barna/voksne som ikke kan/ønsker å gå inn. 

Frivillige i DNT med røde vester på (Barnas turlag Alta/Alta og Omegn turlag) vil delta på aktivitetene og vil også være tilgjengelige ved fjellstuen for spørsmål/info mv.  En av de frivillige vil være ved inngangen til fjellstuen og vil kunne gi info om aktuelle aktviteter og DNT, samt gi ut naturstioppgavene. 

Aktiviteter ved Jotka: 
* Natursti - start ved inngang fjellstuen

* Kanopadling - selvbetjening av kano/vester v/vannet
* Fiske - husk fiskestang!
* Bærplukk - ta gjerne med en liten bærbøtte
* Spill - ringspill ved gapahuk
* Utforsking og lek i området
* Kose på valpene - kun i følge med hundepasser
* Kjøpe kaffe, vafler og lignende hos fjellstuen
* Bål ved gapahuken, hvor hvert barn også kan hente en premie hver etter natursti

* Bidos: nyt Lisas nydelige bidos m/dessert så langt den rekker. Kjøp av bidos av fjellstuen kr 200 for voksne og kr 100 for barn 0-12 år. Medlemmer i DNT/Barnas turlag (og de som melder seg inn) får den gratis ved å oppgi medlemsnummer 

* Perletur: 14. Jotkarunden (perletur.no) Se beskrivelse for kort runde. 


Fjellstuen vil frakte ting, og barn/voksne som ikke kan/ønsker å gå tilbake igjen fra fjellstuen fra kl. 12.45.

Koronatiltak: Grunnet eventuelt behov for Covid-19 smittesporing må alle som deltar være påmeldt! Alle som deltar må være friske, ikke ha symptomer på luftveisinfeksjoner og ikke være i karantene. Alle må holde minst 1 meter avstand til andre kohorter. 

Medlemskap: Det er lekende lett å bli medlem av Barnas Turlag Alta for en pris av kr 140 per barn, og gjøres ved å følge denne linken: https://www.dnt.no/innmelding/registrering/ Ved medlemskap støtter du vårt arbeid i å arrangere lignende tilstelninger og turer for hele familien, kjøre skisporet til Reinbukkelv, merke stier mm.

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Barnas Turlag Alta/ Alta og Omegn Turlag er med på eget ansvar og at du som forelder har ansvar for eget barn. Turleder har ofte egne unger med, vær gjerne grei og bidra, så får alle en god opplevelse.

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Vi spør om å få bruke bilder når vi tar de. Si ifra om dere ikke ønsker at bilder av deres barn skal publiseres. 

Aktivitetsledere: Vigdis, Ingrid, Inga Maren

Kom-deg-ut-dagen på Jotka fjellstue

Søndag 5 september, på den nasjonale Kom-deg-ut-dagen, arrangeres det ulike familieaktiviteter på Jotka fjellstue fra kl. 11.00-13.30. Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne.   Turleder vil gå fra Tutteberget kl 10.00. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Vigdis Nygaard