Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Vi søker frivillige/hyttetilsyn til nordlysobservatoriet Halde

På vei opp til Haldde
På vei opp til Haldde Foto: Nils Øveraas

904 moh ligger nordlysobservatoriet på Halde. Alta Turlag er ansvarlig for driften av observatoriet, og nå søker vi etter en eller flere frilluftsinteresserte personer til Altas vakreste, luftigste og sprekeste frivilligjobb. Høres dette ut som drømmejobben for nettopp deg? 

Arbeidsoppgaver: 
Tilsynet på hyttene til Alta og omegn turlag har, som navnet tilsier, tilsyn med den ubetjente turisthytta. Det betyr at man besøker hytta regelmessig for å se at alt er i orden. Beholdningen av stearinlys, fyrstikker, dopapir, vaskemidler og andre forbruksartikler sjekkes og suppleres om nødvendig. Hyttegjestene skal vaske etter seg selv, men en gang i året er storrengjøring nødvendig. Det er det tilsynet som sørger for, gjerne med dugnadshjelp. Ved til fyring, og gass til kokeapparater skaffes av tilsynet. Tilsynet tømmer utedoen ved behov. En del enklere vedlikehold av hyttene gjøres av tilsynet, gjerne ved hjelp av dugnadsfolk.

Godtgjørelse:
Jobben er frivillig, men belønnes med fantastiske naturopplevelser, trivelige folk og godt samhold. Faktiske utgifter blir selvfølgelig dekket.

Det er en fordel å være litt "nevenyttig", da småreparasjoner og praktiske oppgaver er en naturlig del av jobben. Vi ser gjerne for oss at det kan være to eller flere personer som deler hyttetilsynet på Halde.

For mer informasjon/"søknad", kontakt Katrine Fugelli Simonsen i Alta Turlag på alta@dnt.no  eller 467 91 933.

Søknadsfrist: snarest