Tottorivisning og tottoritur!

Barnas turlag Alta og Alta og Omegn turlag samarbeider med Tottori - og i august 2020 hadde vi gratis filmvisning av turfilmen "Tottori - Sommeren vi var alene", og inspirert av denne la vi ut på Tottoritur til Orvosfossen! 

Torsdag 20. august hadde Barnas turlag Alta og Alta og Omegn turlag stand utenfor kinoen i forkant av filmvisningen, og fortalte litt om vårt turtilbud til de som hilste på. Barnas turlag sin maskot Turbo kom også innom en tur, til stor glede for de små! Vi trakk ut fine trekkpremier til de som var innom stand og de heldige som fikk plass på filmen. De 90 plassene vi ga vekk ble revet bort med en gang!  

"Tottori - Sommeren vi var alene" viser at veien kan bli til når vi går oss vill. I Tottori er det Vega og Billie som sammen skal redde pappa når han ramler ned i en fjellsprekk. Jentene må selv forsøke å finne veien tilbake for å hente hjelp, og møter på store elver, ville dyr og andre utfordringer. Se her for anmeldelse av filmen: https://p3.no/filmpolitiet/2020/08/tottori-sommeren-vi-var-alene/ 

Barna koste seg på filmvisningen, og ble inspirert til å gå både Tottoritur, brenne bål og til å sove i telt igjen! 

Det var godt oppmøte på Barnas turlag Altas Tottoritur til Orvosfossen lørdagen 22. august. Små og store la avgårde oppover mot fossen, over elver, bekker, broer og med noen stopp i blåbærbuskene. Det var gøy å stå nært fossen og kjenne på vannet som bruste mot ansiktene!