Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

I mål med Haldde!

Foto: Heidi Ottem

Nå har medlemmene gitt sin tilslutning og alle formaliteter er i orden for at Alta og omegn turlag fra 1.mars skal drifte observatoriebygningen på Halddetoppen som en ubetjent DNT-hytte.

Vi har inngått en 30 års leiekontrakt med Alta kommune, og tar nå over driftsansvaret med tilsyn, forsyning og besøksbetaling. DNTs standardlås vil bli montert, så ønsker du å besøke hytta vil det være lurt å skaffe seg standardnøkkel som kan bestilles på DNTs hjemmeside. Medlemskap i DNT er en forutsetning for å få bestilt nøkkel.

Bygget er per i dag klart for besøk med 6 overnattingsplasser. Kommunen har påbegynt et restaureringsarbeid med ytterveggene og tårnet, og dette vil bli videreført i sommer, trolig i august måned. Når arbeidet pågår vil observatoriebygningen være stengt for overnatting. Turlaget har sammen med kommunen mange planer for observatoriet og Haldde som destinasjon. Første prioritet er å få bygningen i god stand så den står sikkert i mange år framover. Vi ønsker også å føre opp strøm slik at den gamle bygningen ikke tar skade av store temperatursvingninger mellom sprengfyring i ovnen når det er besøk og rask nedkjøling når gjestene drar. Strøm gir også mulighet for å utvikle bedre toalettfasiliteter med forbrenningstoalett. Så har vi noen veldig luftige tanker om et glassoverbygg på tårnet så utsikten, stjerner og nordlys kan observeres beskyttet fra vær og vind, men dette må vi nå sette oss ned å planlegge mer i detalj og finne finansiering til. 

Reportasje fra TV Nord.