Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Skiløypa til Reinbukkelvhytta

Lørdag 15. februar starter sporkjøringa til Reinbukkelvhytta

Det kjøres nå spor fra parkeringen ved Sombybrua. Litt seinere hele runden. Husk å skrive deg inn i den blå boka så er du med i trekningen av et gavekort hos Intersport.


Kjør Stillaveien i retning kraftverket opp fra Tverrelvdalen. Når du kommer til bommen i Nedre Stilla finner du den første parkeringsmuligheten etter noen hundre meter på høyre side av veien. Her begynner også scooterløypa. Herfra kan du gå 8 km. til hytta. Du kan også kjøre lenger inn på veien ca 8 km. videre til neste store parkering like før Sombybrua. Her ligger parkeringen på venstre side av veien. Distansen til hytta herfra er 6 km.

Turlaget kjører opp skispor hver helg i sesongen fra medio februar og ut april. Tidlig i sesongen kjøres bare spor fra Sombybrua, men fra slutten av februar kjøres spor i hele runden, også i Stilladalen på nedsiden av bilveien mellom de to parkeringene. Hele runden er på totalt 22 km.

Med dårlig værvarsel og fare for at sporene fyker igjen blir det ikke kjørt opp. Følg med på facebook for info. På slutten av sesongen kan det komme overvann i løypa i Stilladalen. Husk å alltid være godt kledd og ha med nødvendig utstyr når du ferdes på fjellet. Været skifter fort.

Reinbukkelvhytta er åpen hele året og er tilgjengelig for alle. Husk å ha hund i bånd da reindrifta er i området fra slutten av april. Bruker du ved til oppfyring ser vil gjerne at du bidrar til å dekke kostnadene ved å betale for dagsturbesøk kr. 50.-.

Medio mars starter sporkjøring til Bojobæskihytta. Løypa har samme utgangspunkt fra parkering før Sombybrua, men du tar av til høyre ca en km. oppover. Løypa går via Falkesteinen, opp Falkelva og Falkevannene.

God tur og velkommen til hyttene våre! 

Skrevet av Vigdis Nygaard 15. februar 2021