Skiløypa til Reinbukkelvhytta

Har du prøvd den flotte skiløypa vår på fjellet? Her finner du informasjon og kart.

Kjør Stillaveien i retning kraftverket opp fra Tverrelvdalen. Når du kommer til bommen i Nedre Stilla finner du den første parkeringsmuligheten etter noen hundre meter på høyre side av veien. Her begynner også scooterløypa. Herfra kan du gå 8 km. til hytta. Du kan også kjøre lenger inn på veien ca 8 km. videre til neste store parkering like før Sombybrua. Her ligger parkeringen på venstre side av veien. Distansen til hytta herfra er 6 km.

Turlaget kjører opp skispor hver helg i sesongen fra ca. første helg i februar og ut april. Tidlig i sesongen kjøres bare spor fra Sombybrua, men fra slutten av februar kjøres spor i hele runden, også i Stilladalen på nedsiden av bilveien mellom de to parkeringene. Hele runden er på totalt 22 km.

Med dårlig værvarsel og fare for at sporene fyker igjen blir det ikke kjørt opp. På slutten av sesongen kan det komme overvann i løypa i Stilladalen. Husk å alltid være godt kledd og ha med nødvendig utstyr når du ferdes på fjellet. Været skifter fort.

Reinbukkelvhytta er åpen hele året og er tilgjengelig for alle. Husk å ha hund i bånd da reindrifta er i området fra slutten av april. Bruker du ved til oppfyring ser vil gjerne at du bidrar til å dekke kostnadene ved å betale for dagsturbesøk kr. 50.-.

God tur og velkommen til hytta! 

Skrevet av Vigdis Nygaard 16. februar 2018