Vel gjennomført turlederkurs

Foto: Katrine Fugelli Simonsen

Den Norske Turistforening utdanner egne turledere, og i helgen gikk turlagene i Hammerfest og Alta sammen om å arrangerre ambassadør- og grunnleggende turlederkurs.

Turlederutdanningen skal gjøre en i stand til å lede turer for DNT og gi en enhetlig basiskompetanse som sikrer trygghet og trivsel for turdeltakerne, samt stimulere til å drive et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon. Etter fullført kurs er en kvalifisert turleder sommerstid med begrensinger til sti og vei i nærmiljøet.

12 stk spente deltakere, leder av turlaget i Hammerfest og instruktør Ellen-Johanne Kvalsvik møtte opp lørdags morgen på Sandfallet Ungdomsskole i Alta. I løpet av dagen lærte deltakerne om DNT som organisasjon, friluftsloven og allemennsretten, hvordan pakke sekken og bekledning, turlederrollen og turplanlegging, kart og kompass og mye mer. Det ble selvfølgelig også tid til erfaringsutveksling og mye latter.

Søndag fikk deltakerne prøve seg som turledere i praksis, og alle 12 bestod kurset. Noe som innebærer at Alta Turlag har fått 9 nye turledere og Hammerfest har fått 3 nye. Håper dere vil være med disse hyggelige turlederne på tur i tiden fremover!

Alle bestod kurset
Alle bestod kurset Foto: Katrine Fugelli Simonsen